Til hovedinnhold
torsk

Krydderbakt torsk med sprøstekt chorizo og bakt søtpotet med oliventapenade

Gi juletorsken litt kryddersterkt følge. Torsk får mer smak og litt mer krutt når fisken bakes i ovnen med pepper og fennikel, og serveres med kryddersterk chorizopølse og salt oliventapenade.

Tallerken med krydderbakt torsk i fileter dekket med krydderblanding og stekt chorizo i terninger. Ved siden av står store biter av bakt søtpotet toppet med oliventapenade og søtpotetchips.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Krydderbakt torsk:

4bitertorskeloin (160 gram per porsjon)

1ssmeierismør

1tshel sort pepper

1tsfennikelfrø

Ovnsbakt søtpotet med oliventapenade:

2stksøtpotet

150gsorte oliven (hakket)

3ssgod olivenolje

1stkfinhakket sjalottløk

2stkfinhakket hvitløksfedd

1tssitronsaft (smak til)

1klypemalt sort pepper

Sprøstekt chorizo:

50gchorizo

2stilkerfrisk timian

Fremgangsmetode

Ovnsbakt søtpotet

Vask søtpotetene, del i to eller tre avhengig av størrelsen på poteten, og legg dem i en ildfast form. Stek dem i ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter. Mens potetene står i ovnen lager du tapenaden.

Oliventapenade

Kjør oliven, olivenolje, sjalottløk, hvitløk, sitronsaft og pepper til en jevn masse med stavmikser eller blender.

Krydderbakt torsk

Rist hel pepper og fenikkelfrø i tørr panne og knus dem i en morter eller lignende.
Legg torskebitene i en ildfast form med litt smør, bre over krydderblandinen og stek i ovnen på 150 grader, i ca. 15 minutter.

Sprøstekt chorizo

Skjær chorizo i skiver og stek den sammen med litt timian i en varm panne til pølseskivene er sprøstekt.

Servering

Legg krydderbakt torsk på en tallerken, strø over chorizo og gjerne litt frisk timian. Legg noen biter søtpotet på tallerkenen og bre oliventapenade over.
Pynt gjerne med tynne skiver av fritert søtpotet for å gjøre retten enda mer festfin!

Tips!

For å få enda mer smak i fisken og et fastere stykke, kan man salte med grovt salt i ca. 15 minutter. Skyll deretter av i kaldt vann og tørk fisken lett med kjøkkenpapir før du brer over krydderblandingen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit