torsk
Taco med sprøstekt torsk
Tina mottar jubel fra barna når hun serverer sprø fisk til middag. Panert og sprøstekt torsk er perfekt til taco!
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 pklomper eller lefser
400 gfilet av torsk, sei eller annen hvit fisk
3 dlsolsikkeolje til steking
Panering:
salt og pepper
1 og en halv dlhvetemel
1 ssmaizenna
1 tsbakepulver
2 dlfarris
salt og pepper
olje til steking
Salat:
1 stkfinhakket rødløk (eller rødkål)
1 stklime
1 stkavokado
salat
koriander
Limekrem:
1 bokslett rømme
1 feddhvitløk
1 stklime
salt
1 nevekoriander
Fremgangsmetode
Bland rømme, finhakket koriander og hvitløk til limekremen. Smak til med salt og lime.
Skjær løk i skiver og press litt lime over. Da blir løken mildere og fargen kommer bedre frem.
Skjær fisken i biter. Bland mel med litt salt og pepper i en bolle. I den andre bollen har du hvetemel, maizena, bakepulver, salt, pepper og farris.
Varm olje i en stekepanne med høye kanter eller en vid kasserolle. Dypp fisken først i mel og så i røren, og stek i cirka 4 minutter til fiskebitene blir gyldne og sprø.
Grill lompene, og fordel limekrem, fisk, avokado, løk og salat over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆