Til hovedinnhold
torsk

Torsk med baconpledd og hjemmelaget ertepuré

Torsk pakket i sprøstekt bacon, servért med hjemmelaget ertepuré og deilige poteter med rødløk får fart på matlysten!

Torsk med baconpledd og hjemmelaget ertepuré servert på hvit tallerken med poteter, rødløk og ferske urter, på lyst trebord.

1t / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Torsk med baconpledd:

800gtorskefilet uten skinn og ben

1 og en halvpkbacon

Poteter:

600gpoteter

1stkrødløk

3stilkbladpersille

2ssolivenolje

1sseplecidereddik

Ertepuré:

300gfrosne erter

2ssmeierismør

1tsflaksalt (smak til)

1tsnykvernet pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Poteter

Kok opp en kjele med vann til potetene. Kok potetene i 20-30 minutter.
Skrell og kutt rødløken i to, deretter i tynne skiver. Vask og grovhakk bladpersillen. Hell vannet av de kokte potetene. Skrell dem, og del dem i to eller fire. Vend inn rødløk, persille, olivenolje og eplesidereddik. Smak til med flaksalt og grov pepper.

Torsk med baconpledd

Surr baconet rundt torskefiletene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt olje og stek torskefiletene på alle sider til baconet blir lett brunet.
Ha torsken i en ildfast form, og stek den på 160 grader til den er gjennomstekt, og begynner å flake seg i endene. Omtrent 10 minutter.

Hjemmelaget ertepuré

Kok opp vann i en liten kjele, ha i ertene og kok dem i 5 minutter. Hell av vannet, men ta vare på 1 dl kokevann. Ha i smør, og mos ertene med en stavmikser eller en potetstapper.
Smak til med salt og pepper. Tilsett litt av kokevannet dersom puréen blir fot tykk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit