frokost
Kjøleskapsgrøt med havregryn
Denne kalde grøten lager seg selv i kjøleskapet og er klar morgenen etter. Den er kjempegod til frokost, men også veldig grei og lettvint å ha med i matpakken. Grøten metter godt, og friske bær, frukt eller nøtter og honning på toppen gir et lite søtt kick.
14t / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6 dllettkokte havregryn
8 dlmelk, havre-, soya- eller mandelmelk
8 ssvaniljeyoghurt, soya- eller havreyoghurt
en halv tssalt
2 dlfriske bær, frukt, syltetøy, nøtter eller honning
Fremgangsmetode
Rør sammen 6 dl lettkokte havregryn, 8 dl melk, 8 ss vaniljeyoughurt og ½ ts salt. Ha det på 4 glass med tett lokk, for eksempel tomme syltetøyglass. Sett det i kjøleskapet til dagen etter.
Hvis grøten er for tykk, kan du røre inn litt mer yoghurt.
Topp med det du liker best, som friske bær, oppskåret frukt, syltetøy eller nøtter og honning. Husk skje!
TIPS:
Du kan også ha 1 ss chiafrø i hvert glass og smaksette grøten med litt kanel eller vaniljepulver.