frukt og grønt
Aubergine med tomatsalat
Grønnsaker er ekstra godt å grille. Grill aubergine og lag en frisk salat med tomater, mozzarella og god olivenolje, så har du en mettende vegetarrett til middag.
20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkaubergine
1 tsolivenolje
Tomatsalat:
200 gcherrytomater
125 gfersk mozzarella
1 feddhvitløk
2 ssfersk timian (finhakket)
3 ssolivenolje
2 tsrødvinseddik
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Del auberginen på langs og snitt kjøttet før du pensler med olje.
Legg auberginen på grillen med snittflaten ned og grill den til den er mør, ca. 20 minutter. Snu mot slutten.
Del tomatene i to, og bland dem med finhakket hvitløk, olivenolje, eddik, og timian. Krydre salaten lett med flaksalt og kvernet pepper.
Riv den ferske mozzarellaen i biter, og legg over den grillede auberginen. Ha over tomatsalat, og servér.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆