Til hovedinnhold
frukt og grønt

Gulrotbacon

Gulrøtter passer til nesten alt og kan spises både rå, kokt og grillet. Men hva med å bytte ut bacon med gulrot? Enten du er vegetarianer eller ikke så smaker det himmelsk! Bruk en ostehøvel for å lage skiver på langs, tilsett lønnsirup for sødme og stek i ovnen.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

gulrot (skivet)

rapsolje

lønnesirup

soyasaus

paprikapulver

salt og pepper

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir
Bland gulrot, rapsolje, lønnesirup, soyasaus, paprikapulver og salt og pepper i en skål. Rør godt til gulrotskivene er godt dekt av marinaden. La stå i 15-30 min.
Fordel gulrotskivene utover et stekebrettet og stek midt i ovnen i 10-15 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆