Til hovedinnhold
frukt og grønt

Chili- og limemajones

Majones med chili og lime er enklere å lage enn du kanskje tror. Følg oppskriften og få en deilig dressing eller dipp som smaker like godt på sandwicher, burgere og grillmat som til tortilla og gulrøtter. Denne oppskriften gir ca. 5 dl.

Chili- og limemajones

15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

1stkeggeplomme

1ssdijonsennep

en halvsshvitvinseddik

1klypesalt

1klypepepper

3dlsolsikkeolje

80mlvann

1stklime

1stkrød chili

Fremgangsmetode

Tilsett finrevet limeskall og limesaft sammen med eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper. Pisk i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og spe gradvis med litt av oljen.
Når blandingen begynner å tykne, tilsettes kaldt vann gradvis til hvitt og luftig. Spe med olje og vann vekselvis til du har en luftig og tykk majones.
Tilsett finhakket chili til slutt.
Hvis du vil lage vanlig majones, bruker du 1 ss hvitvinseddik i stedet for 1/2. Denne kan du også blande med finhakkede urter hvis du heller vil ha en urtemajones.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn