Til hovedinnhold
frukt

Ovnsbakte plommer med honning og blåmuggost

Nyt de norske plommene mens de er i sesong! Ovnsbakte plommer med honning og blåmuggost er både fruktige og smakfulle! Perfekte som tilbehør til svin, eller som tapas!

Ovnsbakte røde plommer med honning og blåmuggost servert på hvitt firkantet fat. Lys grønn linduk i bakgrunnen.

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkplommer

1ssflytende honning

1tschilipulver

1klypepepper

50gblåmuggost

50gpinjekjerner

Fremgangsmetode

Del plommene i to og ta ut steinene. Legg dem i en ildfast form med snittflaten opp. Pensle på honning og dryss over chilipulver og pepper etter smak.
Stekes i ovnen 5 minutter på 200 grader.
Ta ut formen, del blåmuggosten i skiver og legg på plommene. Sett formen tilbake i ovnen og gratiner et par minutter på øverste rille, til osten har smeltet.
Rist i mellomtiden pinjekjernene et par minutter i tørr, varm stekepanne. Dryss disse over til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit