Til hovedinnhold
frukt og grønt

Fylte portobellosopp på grillen

Har du lyst på en skikkelig digg vegetargrill? Da skal du lage fylte portobellosopp! De kan fylles med ost, grønnsaker, pesto eller soltørkede tomater, eller som her med spinat, fetaost og persille.

Fylte portobellosopp på grillen

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

12stkportobellosopp

2ssolivenolje

2stksjalottløk

1feddhvitløk

1stkrød chili (kan utelates)

200gbabyspinat

en halvtshavsalt

en halvtspepper

en halvtspaprikapulver

200gfetaost

100grevet mozzarella

1buntbladpersille

1kurvcherrytomater

Fremgangsmetode

Børst av soppen med en pensel om nødvendig, ikke skyll soppen i vann! Knekk av stilkene, men ikke kast dem. Pensle litt olje inni og utenpå soppen.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og rød chili om du ønsker en variant med litt sting. Skjær bort nederste del av stilken på soppen, og finhakk resten. Dette er supert fyll, og du kaster minimalt av råvaren.
Varm litt olje i en stekepanne og surr løkblandingen og soppstilkene til det er mykt og blankt. Tilsett spinat og rør rundt til den faller sammen, 2-3 minutter.
Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Slå av varmen og smuldre fetaosten over spinaten.
Fordel spinatblandingen i soppene, og topp med litt revet mozzarella på hver sopp.
Grill soppen over høy varme i 5-6 minutter, eller til de har fått en fin grillskorpe og osten er smeltet. Grill gjerne noen cherrytomater raskt over høy varme til servering.
Har du ikke grill kan du steke soppen i en ildfast form ved 200 grader i 10-12 minutter for samme resultat. Spre cherrytomatene utover formen.
Topp med et dryss hakket persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn