frukt og grønt
Fylte portobellosopp på grillen
Har du lyst på en skikkelig digg vegetargrill? Da skal du lage fylte portobellosopp! De kan fylles med ost, grønnsaker, pesto eller soltørkede tomater, eller som her med spinat, fetaost og persille.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
12 stkportobellosopp
2 ssolivenolje
2 stksjalottløk
1 feddhvitløk
1 stkrød chili (kan utelates)
200 gbabyspinat
en halv tshavsalt
en halv tspepper
en halv tspaprikapulver
200 gfetaost
100 grevet mozzarella
1 buntbladpersille
1 kurvcherrytomater
Fremgangsmetode
Børst av soppen med en pensel om nødvendig, ikke skyll soppen i vann! Knekk av stilkene, men ikke kast dem. Pensle litt olje inni og utenpå soppen.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og rød chili om du ønsker en variant med litt sting. Skjær bort nederste del av stilken på soppen, og finhakk resten. Dette er supert fyll, og du kaster minimalt av råvaren.
Varm litt olje i en stekepanne og surr løkblandingen og soppstilkene til det er mykt og blankt. Tilsett spinat og rør rundt til den faller sammen, 2-3 minutter.
Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Slå av varmen og smuldre fetaosten over spinaten.
Fordel spinatblandingen i soppene, og topp med litt revet mozzarella på hver sopp.
Grill soppen over høy varme i 5-6 minutter, eller til de har fått en fin grillskorpe og osten er smeltet. Grill gjerne noen cherrytomater raskt over høy varme til servering.
Har du ikke grill kan du steke soppen i en ildfast form ved 200 grader i 10-12 minutter for samme resultat. Spre cherrytomatene utover formen.
Topp med et dryss hakket persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆