Til hovedinnhold
frukt og grønt

Gresskar

Gresskar egner seg ikke bare som skummel pynt til Halloween, du kan lage fantastisk mye god mat av gresskar.

Gresskar

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

gulrøtter (eller søtpoteter)

gul løk

gresskarkjøtt

smør

vann

hvitvin

kyllingfond

flytende honning

matfløte

salt og pepper (smak til)

chilipulver

ristede gresskarkjerner

Fremgangsmetode

Skrell gulrøtter eller søtpoteter og løk og del dem i terninger.
Skrell og rens gresskaret, skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en kjøkkenmaskin.
Stek løk, gulrøtter/søtpotet og gresskarpuré i smør på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, fond og honning. La suppen få et oppkok.
La suppen småkoke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
Kjør suppen jevn med stavmikser.
Tilsett fløte og chili og la suppen småkoke videre i ca. 5 minutter.
Tilsett mer væske hvis suppen blir for tykk. Smak til suppen med salt og pepper.
Tips! Du kan gjerne tilsette rå laks i denne suppen. Laksebitene skal bare trekke i suppen siste minuttene. Pynt gjerne med litt persille eller koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆