frukt og grønt
Gresskar
Gresskar egner seg ikke bare som skummel pynt til Halloween, du kan lage fantastisk mye god mat av gresskar.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 ggulrøtter (eller søtpoteter)
1 stkgul løk
500 ggresskarkjøtt
75 gsmør
1 og en fjerdede lvann
1 og en fjerdede dlhvitvin
1 og en halv sskyllingfond
1 ssflytende honning
3 dlmatfløte
1 dæsjsalt og pepper (smak til)
1 tschilipulver
4 ssristede gresskarkjerner
Fremgangsmetode
Skrell gulrøtter eller søtpoteter og løk og del dem i terninger.
Skrell og rens gresskaret, skjær kjøttet i terninger og kjør det til puré i en kjøkkenmaskin.
Stek løk, gulrøtter/søtpotet og gresskarpuré i smør på middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett vann, hvitvin, fond og honning. La suppen få et oppkok.
La suppen småkoke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
Kjør suppen jevn med stavmikser.
Tilsett fløte og chili og la suppen småkoke videre i ca. 5 minutter.
Tilsett mer væske hvis suppen blir for tykk. Smak til suppen med salt og pepper.
Tips! Du kan gjerne tilsette rå laks i denne suppen. Laksebitene skal bare trekke i suppen siste minuttene. Pynt gjerne med litt persille eller koriander.