Til hovedinnhold
frukt og grønt

Grillet ananas med kylling, bacon og peanøttdipp

Ananas er perfekt på grillen! Ananas på pinne med enten bacon eller kylling og dipp er perfekt sommermat.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Grillet ananas med bacon:

en halvstkananas (i tykke ringer)

4skiverbacon

4stkgrillpinner

Grillet ananas med kylling og peanøttdipp:

2stkkyllingbryst

en halvstkananas

1tsrød currypaste

2sssolsikkeolje (eller peanøttolje)

Peanøttdipp:

100gsalte peanøtter

1 og en halvdlkokosmelk

1sshonning

1tsrød currypaste

1stklime. saften av

en halvtschilipulver (eller 1/2 finhakket rød chili)

1dæsjsalt

Fremgangsmetode

Grillet ananas med bacon

Legg grillpinnene i vann en halvtime før du skal grille.
Del ananasen i tykke ringer og rull bacon rundt.
Stikk grillpinnen gjennom ananasringen og grill på medium varme til baconet er gyllent og ferdig.

Grillet ananas med kylling

Legg grillpinnene i vann i en halvtime før du skal grille.
Skjær kyllingen i tynne strimler. Skrell og del ananasen i tynne biter (ikke stokken i midten).
Bland sammen currypaste og olje. Fordel kyllingen og ananas på grillspydene og pensle på currypasten. Grill spydene på medium varme til kyllingen er gjennomstekt.

Peanøttdipp

Bland peanøtter, kokosmelk, honning og currypaste med en stavmikser til en jevn masse. Smak til med limesaft, chili og salt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn