Til hovedinnhold
kål

Blomkålgrateng

Denne enkle og gode blomkålgratengen smaker kjempegodt til all slags kjøtt, men den kan også være en liten rett i seg selv, som vegetarmiddag på Kjøttfri Mandag!

Gyllen blomkålgrateng i hvit form, servert på naturfarget linserviett, med en kvist basilikum på siden.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkblomkålhode (ca. 20 cm i diameter)

30gsmør

30ghvetemel

4 og en halvdlmelk

1tssalt

en fjerdedeltshvit pepper

1knivspissmuskat

1knivspisskajennepepper

en halvdlrevet hvitost

2ssloff (tørr, revet)

2ssrevet ost

Fremgangsmetode

Del blomkålen i buketter og legg dem i fosskokende vann. Slå ned varmen og la blomkålen koke langsomt i 5-10 minutter til den er så vidt mør og fremdeles sprø i midten.
Hvis du ikke skal bruke blomkålen med én gang, kan du la den ligge i kaldt vann 2-3 minutter. Da stanser kokeprosessen opp. La den renne godt av seg i et dørslag eller på et håndkle.
Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og ta kjelen av platen. Tilsett all melken på én gang og rør godt. Sett kjelen over moderat varme og fortsett å røre til sausen begynner å koke. Kok i 1 minutt mens du rører.
Ta sausen av varmen og smak til med salt og krydder. Rør inn osten.
Ha en tredel av sausen i en form. Legg i blomkålen og slå resten av sausen over. Dryss revet loff blandet med revet ost på toppen.
Sett formen høyt i forvarmet ovn ved 200 grader og stek i 30 minutter til den er blitt gjennomvarm og litt brun.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit