kål
Glasert rosenkål med sweet chili
Nordisk mat er blitt supertrendy, og de klassiske råvarene som pepperrot, sellerirot og rosenkål kommer til heder og verdighet igjen. Bare sjekk her!
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkfersk rosenkål
2 ssnøytral olje
2 feddhvitløk
2 sssoyasaus
4 sssweet chilisaus
1 sssesamfrø
1 buntgressløk
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Del rosenkålen i to og fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Sprinkle olje over og pass på at det blir jevnt fordelt. Stek først i 10 minutter, før du rører litt rundt på rosenkålen så de blir jevnt stekt. Stek videre i 10 minutter.
Finhakk hvitløk og bland sammen med soyasaus og sweet chilisaus. Fordel utover rosenkålen.
Skru på grillelementet i ovnen og full styrke. Sett rosenkålen inn igjen i ovnen på øverste, eller nestøverste, rille og grill i ca 5 minutter. Pass på så det ikke blir svidd!
Dryss litt sesamfrø og finhakket gressløk over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆