Til hovedinnhold
kål

Glasert rosenkål med sweet chili

Nordisk mat er blitt supertrendy, og de klassiske råvarene som pepperrot, sellerirot og rosenkål kommer til heder og verdighet igjen. Bare sjekk her!

Glasert rosenkål med sweet chili, delt i to og servert på hvit tallerken med sesamfrø, gressløk og en liten skål sweet chili saus.

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1pkfersk rosenkål

2ssnøytral olje

2feddhvitløk

2sssoyasaus

4sssweet chilisaus

1sssesamfrø

1buntgressløk

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Del rosenkålen i to og fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Sprinkle olje over og pass på at det blir jevnt fordelt. Stek først i 10 minutter, før du rører litt rundt på rosenkålen så de blir jevnt stekt. Stek videre i 10 minutter.
Finhakk hvitløk og bland sammen med soyasaus og sweet chilisaus. Fordel utover rosenkålen.
Skru på grillelementet i ovnen og full styrke. Sett rosenkålen inn igjen i ovnen på øverste, eller nestøverste, rille og grill i ca 5 minutter. Pass på så det ikke blir svidd!
Dryss litt sesamfrø og finhakket gressløk over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit