kål
Gratinert blomkål med spicy indisk saus
Kan det friste med billig vegetarmiddag som virkelig metter? Vi har oppgradert 80-tallsklassikeren gratinert blomkål med spennende krydder og deilig saus.
1t 20min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1 stkstor blomkål
3 ssvegetabilsk olje
2 feddhvitløk
1 ssrevet ingefær
en halv tsspisskummen
en halv tsmuskat
en halv tsgurkemeie
en halv tschilipulver (smak til om du vil ha det sterkere)
1 klypesalt
1 sstomatpuré
1 bokshermetiserte knuste tomater
1 sssukker
1 bokskokosmelk
1 håndfullcashewnøtter
1 håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Denne oppskriften er nok til to mennesker som hovedrett, eller fire mennesker som siderett.
Forvarm ovnen til 180 grader. Fjern de ytterste bladene på blomkålen og kutt av stilken slik at blomkålen kan stå rett.
Legg blomkålen over i en ildfast form eller gjerne jerngryte med lokk.
Varm olje på middels temperatur i en stekepanne. Rasp hvitløk og ingefær på et fint rivjern. Surr dette i 2-3 minutter.
Tilsett spisskummen, muskat, gurkemeie og chili. Bruk ½ ts om du liker det mildt eller 1 ts om du liker det litt sterkere.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og sukker. Bland godt. Tilsett kokosmelken og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i 5-10 minutter.
Finmal cashewnøttene i en foodprocessor og ha i sausen helt mot slutten.
Hell sausen over blomkålen og pass på at det kommer til i alle kriker og kroker. Sett på lokket og stek i ovnen i 1 time. Fjern lokket og stek videre i 20 minutter.
Grovhakk koriander og dryss på til slutt.
Serveres gjerne med ris og nanbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆