kål
Spicy kålhode
Lag retten som en middag alene eller server den som et sunt og smakfullt tilbehør. Den spicy sausen løfter kålen til nye høyder!

15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
en halv stkkålhode
2 feddhvitløk
2 stkvårløk
4 sssoyasaus
1 tsChiliflakes
2 ssbrunt sukker
1 stklime
1 ssolivenolje
1 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Kutt kålhodet i fire like store biter, og varm opp olje i en stekepanne. Stek kålen på alle sider til den har fått farge, ca.2 minutter på hver side.
Hell over ca. 1 dl vann, og ha på lokk. La kålen dampe på medium varme i ca. 8 minutter.
Finhakk hvitløksfedd og vårløk, og stek kjapt i en stekepanne. Dryss over chilliflakes, soyasaus og brunt sukker. Smak til med limesaft.
Anrett kålen på en tallerken, og hell over sausen. Strø over sesamfrø ved servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆