Til hovedinnhold
kål

Sprø blomkålbiter - Libanesisk Arnabeet

Arnabeet er en tradisjonell libanesisk snacks laget av sprøstekt krydret blomkål, som ofte serveres med tahini med hvitløk. Prøv den som tilbehør til kylling eller kjøtt, eller som en digg kveldssnacks!

Sprø blomkålbiter  - Libanesisk Arnabeet, servert på lys tallerken med friske urter og en sitronskive, på lyst trebord.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkblomkålhode

3ssolje (nøytral)

2ssmaisenna

1tsspisskummen (+ ekstra til topping )

flaksalt

persille (finhakket)

sitronbåter

Tahinisaus:

1dltahini

1dlvann (ca)

2sssitronsaft

en halvtshvitløkspulver

flaksalt

Fremgangsmetode

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del opp blomkålen i små buketter. Ha blomkålbukettene i en stor bolle. Vend inn olje, maisenna, spisskummen og litt salt. Vend det godt sammen.
Ha blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir. Bak dem i 15 minutter, vend på dem og bak videre i 10 minutter.
Skru på grillfunksjonen på ovnen de siste 3 minuttene for å få dem sprø med en gyllen overflate. Snu på dem underveis. Du kan også bruke en airfryer til dette.
Skyll og finhakk persillen. Del sitronen i båter.
Topp de stekte blomkålbukettene med tahinisaus, spisskummen, persille og sitron.

Tahinisaus

Visp sammen tahini, vann, 2 ss sitronsaft og hvitløkspulver. Smak til med salt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit