Til hovedinnhold
kål

Sprø blomkålbiter - Libanesisk Arnabeet

Sprø blomkålbiter  - Libanesisk Arnabeet på tallerken

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkblomkålhode

3ssolje (nøytral)

2ssmaisenna

1tsspisskummen (+ ekstra til topping )

flaksalt

persille (finhakket)

sitronbåter

Tahinisaus:

1dltahini

1dlvann (ca)

2sssitronsaft

en halvtshvitløkspulver

flaksalt

Fremgangsmetode

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del opp blomkålen i små buketter. Ha blomkålbukettene i en stor bolle. Vend inn olje, maisenna, spisskummen og litt salt. Vend det godt sammen.
Ha blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir. Bak dem i 15 minutter, vend på dem og bak videre i 10 minutter.
Skru på grillfunksjonen på ovnen de siste 3 minuttene for å få dem sprø med en gyllen overflate. Snu på dem underveis. Du kan også bruke en airfryer til dette.
Skyll og finhakk persillen. Del sitronen i båter.
Visp sammen tahini, vann, 2 ss sitronsaft og hvitløkspulver. Smak til med salt.
Topp de stekte blomkålbukettene med tahinisaus, spisskummen, persille og sitron.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit