kål
Sprø blomkålbiter - Libanesisk Arnabeet
Arnabeet er en tradisjonell libanesisk snacks laget av sprøstekt krydret blomkål, som ofte serveres med tahini med hvitløk. Prøv den som tilbehør til kylling eller kjøtt, eller som en digg kveldssnacks!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkblomkålhode
3 ssolje (nøytral)
2 ssmaisenna
1 tsspisskummen (+ ekstra til topping )
flaksalt
persille (finhakket)
sitronbåter
Tahinisaus:
1 dltahini
1 dlvann (ca)
2 sssitronsaft
en halv tshvitløkspulver
flaksalt
Fremgangsmetode
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del opp blomkålen i små buketter. Ha blomkålbukettene i en stor bolle. Vend inn olje, maisenna, spisskummen og litt salt. Vend det godt sammen.
Ha blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir. Bak dem i 15 minutter, vend på dem og bak videre i 10 minutter.
Skru på grillfunksjonen på ovnen de siste 3 minuttene for å få dem sprø med en gyllen overflate. Snu på dem underveis. Du kan også bruke en airfryer til dette.
Skyll og finhakk persillen. Del sitronen i båter.
Topp de stekte blomkålbukettene med tahinisaus, spisskummen, persille og sitron.
Tahinisaus
Visp sammen tahini, vann, 2 ss sitronsaft og hvitløkspulver. Smak til med salt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆