frukt og grønt
Ovnsbakt gresskar med hvitløk og rosmarin
Trenger du et enkelt og velsmakende tilbehør til lam og andre kjøttretter? Da skal du lage bakt gresskar med hvitløk og rosmarin!
20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkflaskegresskar (butternut) eller annen type
1 dæsjsalt og pepper
4 ssExtra virgin olivenolje
2 stilkerrosmarin
2 feddhvitløk
Fremgangsmetode
Del gresskaret i 8 båter. Legg dem på et bakebrett og dryss salt og pepper over. Hell olje over.
Legg hvitløksfedd og rosmarinkvister på gresskarbåtene. Stek i ca 20 minutter på 180 grader eller til gresskarbåtene er myke og karamelliserte. Sjekk med en tynn kniv om de er myke i midten.
Server gresskarbåtene sammen med hvitløk, rosmarin og olje.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆