frukt og grønt
Ovnsbakte gulbeter og polkabeter
Ovnsbakte beter er nydelig til både kylling og kjøtt, og bruker du gulbeter og polkabeter blir tilbehøret ekstra dekorativt!
1t 30min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkgulbeter
2 stkpolkabeter (chioggiabeter)
en halv kggrovt salt
2 ssrapsolje med sitron
1 ssfinhakket kruspersille
Fremgangsmetode
Vask betene og legg dem på en seng av grovt salt i en ildfast form. Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1 - 1 1/2 time i ovnen på 220°C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom.
Kutt av toppen på betene. Ha over noen dråper olje og finhakket kruspersille.
Server betene som en bakt potet. De passer like godt som et spennende innslag på tapasbordet som til garnityr f.eks. til høstens viltmiddag.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆