potet
Bakt potet på bålet- med hjemmelaget kryddersmør
Bakt potet er genialt, enten som tilbehør eller som egen turmat. Lag på bålet, eller stek hjemme i ovnen. Prikken over i'en får du ved å lage ditt eget kryddersmør! Husk at ekstra store eller tykke poteter trenger lang tid, gjerne opp mot 1,5-2 timer.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Bakt potet:
4 stkbakepoteter
Hjemmelaget kryddersmør:
100 gsmør
2 feddhvitløk
3 ssfinhakkede friske urter (fks. timian, persille eller oregano)
en halv tssalt
Fremgangsmetode
Hjemmelaget kryddersmør
Lag kryddersmøret først, så de gode smakene får satt seg, og smøret blir fast. Skal du ut på tur pakker du med deg smøret i en lekksikker boks eller pose, og passer på at det ikke ligger inntil noe varmt.
Press hvitløken, finhakk urtene og sammen med smør og salt ved hjelp av en gaffel.
Pakk kryddersmøret inn i folie eller matpapir og oppbevar i kjøleskap til det skal brukes.
Bakt potet på tur
Vask og tørk potetene godt, pakk de så inn i alumiumsfolie.
Legg de innpakkede potetene i glørne av bålet, ikke på direkte flamme, da blir de svidd.
La potetene ligge i ca. 40-60 minutter, avhengig av størrelse. Sjekk med en turkniv eller en gaffel om poteten er ferdig. Er innsiden myk er den klar for å spises!
Server med hjemmelaget kryddersmør, og for eksempel mais, ost, spekeskinke eller stekt bacon.
Bakt potet hjemme
Vask og tørk potetene godt, pakk de så inn i alumiumsfolie.
Sett ovnen på 200 grader.
Bak potetene i 45-60 minutter, avhengig av størrelse. Sjekk med en gaffel om poteten er ferdig. Er den myk inni er den klar for å serveres.
Vil du bake mange poteter om gangen kan du fylle et stekebrett med poteter, og droppe aluminiumsfolien. Da blir skinnet sprøtt og godt.
Lag ett kryss i poteten og press den lett fra undersiden slik at den åpner seg. Fyll poteten med dine favoritter og nyt!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆