potet
Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter er ikke så vanskelig å lage. Bare husk å skjære potetene i tynne skiver, og dekk dem med fløte og ost. En liten luksus også til hverdagsmiddagen, og nydelig til alt fra kylling til biff!
50min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
12 stkstore, kokefaste poteter (10-12)
4 dlkremfløte
1 og en halv dlost
1 stkgul løk, grovhakket
2 feddhvitløk, finhakket (ca)
4 stkkvister med fersk timian, finhakket (ca)
Fremgangsmetode
Skrell potetene dersom de har tykt skall, men hvis du bruker potetsorter med tynt skall, kan du fint la være å skrelle. Bare husk på å vaske potetene godt.
Skjær potetene i tynne skiver, og bruk enten en mandolin eller en foodprosessor med bladskiver. Smør en ildfastform godt med smør, og legg først et lag med potetskiver i bunnen, dryss over hakket hvitløk og løk, og gjenta til alle potetskivene er lagt på.
Hell i kremfløte, dryss over salt og pepper. Sett i ovnen på 200 ˚C i 30 minutter.
Ta ut formen og legg på ost og fersk finhakket timian, gratiner i ca. 15-20 minutter til osten er smeltet og gyllen. La fløtegratinerte poteter hvile i ca. 10 minutter til fløten har satt seg og ikke er så rennende.
Server som det er i ildfastform rett på middagsbordet!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆