Til hovedinnhold
potet

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er ikke så vanskelig å lage. Bare husk å skjære potetene i tynne skiver, og dekk dem med fløte og ost. En liten luksus også til hverdagsmiddagen, og nydelig til alt fra kylling til biff!

Fløtegratinerte poteter i rød ildfast form. Potetene er dekket av smeltet ost.

50min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

12stkstore, kokefaste poteter (10-12)

4dlkremfløte

1 og en halvdlost

1stkgul løk, grovhakket

2feddhvitløk, finhakket (ca)

4stkkvister med fersk timian, finhakket (ca)

Fremgangsmetode

Skrell potetene dersom de har tykt skall, men hvis du bruker potetsorter med tynt skall, kan du fint la være å skrelle. Bare husk på å vaske potetene godt.
Skjær potetene i tynne skiver, og bruk enten en mandolin eller en foodprosessor med bladskiver. Smør en ildfastform godt med smør, og legg først et lag med potetskiver i bunnen, dryss over hakket hvitløk og løk, og gjenta til alle potetskivene er lagt på.
Hell i kremfløte, dryss over salt og pepper. Sett i ovnen på 200 ˚C i 30 minutter.
Ta ut formen og legg på ost og fersk finhakket timian, gratiner i ca. 15-20 minutter til osten er smeltet og gyllen. La fløtegratinerte poteter hvile i ca. 10 minutter til fløten har satt seg og ikke er så rennende.
Server som det er i ildfastform rett på middagsbordet!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit