potet
Fransk potetmos
Til og med potetmosen i Frankrike er mer elegant! Den er så fløyelsmyk at vi bare må dele hemmeligheten til hvordan du gjør det.
45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gmelne poteter
1 tssalt
100 gmelk
2 stkegg
1 og en halv sssmør
1 håndfullrevet ost (eventuelt, blandes inn til slutt)
Fremgangsmetode
Kok potetene til de er ordentlig møre. Du vet de er klare når du kan stikke en gaffel gjennom uten å få noe motstand.
Finmos potetene. Helst med potetpresse, eller bruk en silikonsleiv til å presse potetene gjennom en sil.
Tilsett salt, 100 g melk, 2 egg og 1 ss smør. Bland godt til hver ingrediens er godt inkorporert før du legger til neste ingrediens.
Når alt er godt blandet, sjekker du om konsistensen og smaken er som du ønsker. Hvis den er for fast, tilsett litt melk. Hvis smaken er litt kjedelig, tilsett smør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆