potet
Hash browns i vaffeljernet
Hash browns – eller røstipoteter som de også er kjent som – lager du vanligvis ved å steke små «kaker» av rå, raspede poteter. Her bruker vi i tillegg både blomkål og gulrøtter, og steker dem i vaffeljernet!
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkstore poteter
2 stkgulrøtter
en halv stkblomkål
2 stkegg
1 og en halv dlrevet gulost
1 tssalt
en fjerdedel tspaprikapulver
en fjerdedel tspepper
1 tsFersk gressløk (finhakket)
1 sssmør til steking
Fremgangsmetode
Skyll grønnsakene godt, og riv dem på den groveste siden av et rivjern.
Legg de revne grønnsakene i kaldt vannbad, og la ligge noen minutter.
Hell av vannet, og klem ut all væsken du klarer. Her er det viktig å få vekk så mye som over hodet mulig for å unngå bløte hash browns.
Tilsett salt, pepper og paprikapulver, finhakket frisk gressløk, revet ost, og de to eggene i grønnsaksblandingen. Bland godt sammen.
Varm et vaffeljern, pensle med smør, og legg cirka 2 ss av grønnsaksblandingen i midten.
Stek i noen minutter til den er sprø utenpå og gjennomstekt. Serveres straks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆