potet

Hash browns i vaffeljernet

Hash browns – eller røstipoteter som de også er kjent som – lager du vanligvis ved å steke små «kaker» av rå, raspede poteter. Her bruker vi i tillegg både blomkål og gulrøtter, og steker dem i vaffeljernet!

Hash browns, eller røstipoteter, med blomkål og gulrot stekt i vaffeljern. Stablet på hvit tallerken, med ketchup i hvit skål ved siden av.

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkstore poteter

2stkgulrøtter

en halvstkblomkål

2stkegg

1 og en halvdlrevet gulost

1tssalt

en fjerdedeltspaprikapulver

en fjerdedeltspepper

1tsFersk gressløk (finhakket)

1sssmør til steking

Fremgangsmetode

Skyll grønnsakene godt, og riv dem på den groveste siden av et rivjern.
Legg de revne grønnsakene i kaldt vannbad, og la ligge noen minutter.
Hell av vannet, og klem ut all væsken du klarer. Her er det viktig å få vekk så mye som over hodet mulig for å unngå bløte hash browns.
Tilsett salt, pepper og paprikapulver, finhakket frisk gressløk, revet ost, og de to eggene i grønnsaksblandingen. Bland godt sammen.
Varm et vaffeljern, pensle med smør, og legg cirka 2 ss av grønnsaksblandingen i midten.
Stek i noen minutter til den er sprø utenpå og gjennomstekt. Serveres straks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit