potet
Hasselbackpoteter
Hasselbackpoteter er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Topper du dem med bacon, kan de være en liten rett i seg selv.
45min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkstore poteter
3 sssmør
1 tssalt
1 tspepper
1 pkbacon
4 tshakket frisk timian
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C. Skrubb 4 poteter og skjær dem i tynne skiver uten å skjære helt gjennom. Legg gjerne en spisepinne på hver side av poteten slik at du får full kontroll.
Smelt 3 ss smør. Sett potetene over i en ildfast form og pensle dem godt med smeltet smør. Pass på å få godt med smør mellom skivene.
Krydre med 1 ts salt og 1 ts pepper.
Stek i ovnen i ca. 45 minutter, eller til gjennomstekt og gylne.
Del 1 pakke bacon i biter og stek sprø i en varm stekepanne. Dryss sprøstekt bacon og 4 ts hakket timian over potetene ved servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆