Til hovedinnhold
potet

Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Topper du dem med bacon, kan de være en liten rett i seg selv.

Hasselbackpoteter toppet med bacon, i en lys blå ildfast form med rød kant.

45min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkstore poteter

3sssmør

1tssalt

1tspepper

1pkbacon

4tshakket frisk timian

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 °C. Skrubb 4 poteter og skjær dem i tynne skiver uten å skjære helt gjennom. Legg gjerne en spisepinne på hver side av poteten slik at du får full kontroll.
Smelt 3 ss smør. Sett potetene over i en ildfast form og pensle dem godt med smeltet smør. Pass på å få godt med smør mellom skivene.
Krydre med 1 ts salt og 1 ts pepper.
Stek i ovnen i ca. 45 minutter, eller til gjennomstekt og gylne.
Del 1 pakke bacon i biter og stek sprø i en varm stekepanne. Dryss sprøstekt bacon og 4 ts hakket timian over potetene ved servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit