potet
Hasselbackpoteter på grillen
Hasselbackpoteter ser fantastiske ut og smaker himmelsk – spesielt når de lages ute. Sommerens beste poteter lager du på grillen!
45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
8 stkmiddels store poteter (med skall)
2 stksoltørkede tomater (utvannet, finhakket)
200 gmykt smør
1 feddrevet hvitløk
1 tsmalt paprikapulver
en halv tschilipulver
en halv tssalt
Fremgangsmetode
Hell kokende varmt vann over soltørkede tomater og la dem trekke i 30 minutter. Klem ut vannet fra tomatene før de finhakkes. Rør sammen tomater, mykt smør, hvitløk, malt paprika, chilipulver og salt til alt er godt blandet.
Pakk halvparten av kryddersmøret inn i plastfolie eller matpapir og form til en pølse. Oppbevar kjølig. Ekstra kryddersmør kan også fryses.
Smelt resten av kryddersmøret på middels varme i en liten kasserolle.
Vask og tørk potene godt og skjær et lite snitt i bunnen av hver potet så de ligger stødig. Legg hver potet på langs mellom to spisepinner. Skjær jevne tynne skiver i poteten på tvers, helt ned til kniven treffer spisepinnene.
Pakk hver potet delvis inn i aluminiumsfolie (la pakken være åpen på toppen) og pensle godt med smeltet kryddersmør.
Grill hasselbackpotetene på indirekte varme (180-220˚C) til de er møre (ca. 45 minutter). Pensle med mer kryddersmør underveis.
Server hasselbackpotetene rykende varme med en ekstra klatt kryddersmør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆