potet
Ovnsstekte potetbåter
Ovnsstekte poteter er kjempegodt, superlett å lage, og passer like godt til hverdagsmiddagen som til koldtbordet! Prøv dem for eksempel til lammelår, biff eller hamburger.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gpoteter
2 ssolje
1 tsflaksalt
1 tsnykvernet pepper
1 tstørkede urter (fks. timian, rosmarin eller oregano. Kan sløyfes.)
Fremgangsmetode
Vask og tørk potetene godt, og del dem i båter. Du trenger ikke fjerne skallet med mindre det er veldig grovt.
Ringle over olje, strø over salt og pepper, og eventuelt tørkede urter. Bland godt, og bre utover et bakepapirkledd stekebrett, eller en ildfast form.
Stek på varmluft 220 grader i ca. 15 minutter.
Stek deretter i 5 - 10 minutter på 200 grader med over og undervarme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆