potet
Saltkokte kanaripoteter med rød og grønn mojosaus
Enten du gleder deg til å dra på ferie, eller drømmer deg tilbake til Gran Canaria; saltkokte kanaripoteter med rød og grønn mojosaus er perfekt på tapasbordet.
40min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 kgsmå poteter (med skall)
2 og en halv dlhavsalt
Rød mojosaus:
1 glassgrillet paprika
3 feddhvitløk (grovhakket)
1 knivspisssalt
1 knivspissspisskummen
1 tsrøkt paprikapulver
1 tssherryeddik
4 ssExtra virgin olivenolje
Grønn mojosaus:
1 tssherryeddik
3 feddhvitløk (grovhakket)
1 knivspisssalt
1 knivspissspisskummen
1 pottefrisk koriander (blader og stilker)
4 ssExtra virgin olivenolje
Fremgangsmetode
Legg potetene i en gryte. Hell på vann slik at det akkurat dekker potetene. Tilsett saltet. Kok opp og senk temperaturen til medium umiddelbart etter oppkok. La det småkoke til potetene er møre.
Hell av nesten alt vannet, la det være igjen 1 cm. vann i gryten.
Sett gryten tilbake på platen og kok opp. Senk temperaturen til lav etter oppkok. Saltet skal nå krystallisere seg rundt potetene og saltet legger seg som et fint lag rundt skallet. Vannet fordamper etter ca. fem minutter.
Ta gryten av platen og dekk den med et kjøkkenhåndkle. La stå i ti minutter.
Mojosaus
Ha alle ingrediensene, unntatt oljen, til den røde mojosausen i en beholder. Miks med en stavmikser mens du sper med olje. Smak til med salt.
Lag den grønne mojosausen på samme måte.
Server de saltkokte kanaripotetene med de to mojosausene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆