potet
Sprø pommes frites med blåmuggostdressing
Nystekte pommes frites er nesten obligatorisk når det står hamburger på menyen. Her er oppskriften som gir det perfekte resultatet, samt oppskriften på en herlig blåmuggostdressing.
30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
6 stkbakepoteter (store)
1 tssalt (per liter vann)
1 tsnatron
1 og en halv lfrityrolje
1 tssalt (eller mer, til servering)
Blåmuggostdressing:
60 gblåmuggost (smuldret)
2 dllettrømme (eller créme fraiche)
1 ssmajones
1 ssfinhakket gressløk (fersk)
en halv tsgrovt flaksalt
en fjerdedel tspepper
en fjerdedel tssitronsaft
en halv stksitron (kun revet skall)
Fremgangsmetode
Skrell potetene hvis du ikke vil ha på skallet, men ellers holder det å skylle potetene godt. Del i jevne, tykke staver.
Ha potetstavene i en bolle under kaldt rennende vann for å skylle bort stivelsen. Skyll til vannet er rent.
Ha potetene i en gryte med vann, salt og natron. Kok forsiktig opp og la potetstavene koke seg møre rett rundt kokepunktet.
La potetstavene tørke godt før de frityrstekes. De kan ev. legges på rist i 100 ˚C varmluft noen minutter.
Varm opp rikelig med olje til 160˚C i en passende gryte og frityrstek potetstavene ca. 5 minutter (ikke for mange om gangen) til de har fått litt farge. Løft potetstavene ut av gryta.
Øk temperaturen til 175˚C og stek potetstavene til de er gylne og sprø. Løft ferdige pommes frites over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Dryss over salt og server med en gang.
Blåmuggostdressing
Bland sammen smuldret blåmuggost, rømme, majones, gressløk, salt og pepper og rør godt.
Smak til dressingen med sitronsaft og revet sitronskall.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆