rotgrønnsaker
Hjemmelaget kålrotstappe
Hjemmelaget kålrotstappe smaker deilig til pinnekjøtt og andre stekte og røkte kjøtt- og fiskeretter. Her får du den enkle oppskriften som passer like godt til tradisjonell julemat som til hverdags.
40min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkkålrot
2 stkgulrot
1 dlmatfløte
3 sssmør
1 tssalt
en halv tsmalt muskat
1 tskvernet pepper
Fremgangsmetode
Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i mindre biter og kok de møre i usaltet vann i ca. 25 min.
Hell av kokevannet og la det dampe vekk. Mos grønnsakene med en potetstamper.
Tilsett smør og fløte og smak til med salt, kvernet pepper og muskat. Ønsker du en lettere stappe bytter du matfløten med melk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆