rotgrønnsaker
Kålrot med honning og chili
Prøv denne gode og varmende varianten av den velkjente norske kålroten som tilbehør til kylling, kjøtt eller fisk!
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
en halv stkkålrot
3 ssolivenolje
1 sshonning
en halv stksitron
en halv stkrød chili
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Varm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.2. Skrell kålroten, og skjær den i omtrent 1 cm tykke skiver. Skjær deretter skivene i passende biter.
Legg bitene over på stekebrettet og hell over litt olivenolje, honning og sitronsaft.
Dryss over finhakket chili, og krydre med salt og pepper.
Vend alt godt sammen og spre bitene ut over stekebrettet.
Bak kålroten midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til kålrotbitene er møre og gylne.
Vend litt rundt på bitene underveis i bakingen.
Tips
Dryss over litt koriander eller bladpersille før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆