rotgrønnsaker
Stekte rotgrønnsaker med eple, honning og rosmarin
Når du steker sesongens rotgrønnsaker sammen med syrlige epler får du et herlig fargerikt tilbehør som passer til både kjøtt og kylling. Vi ringler over litt honning, og krydrer med fersk rosmarin, men du kan bruke både timian og oregano om du vil!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkgulrøtter (i biter)
2 stkpastinakk (i biter)
en halv stkkålrot (i biter)
2 stkrødløk (i båter)
2 stkfaste og syrlige epler (gjerne røde, i båter)
1 ssrapsolje til steking
1 ssflytende honning
1 sssmør
1 stilkfersk rosmarin
1 tsflaksalt
Fremgangsmetode
Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i omtrent like store biter.
Kok rotgrønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell deretter av kokevannet og damp dem tørre. Sett til side.
Skrell rødløk og del i båter. Stikk ut kjernehus på eplene og del i båter. Det er ikke nødvendig å skrelle eplene.
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme og stek løkbåtene så vidt møre.
Sett opp temperaturen, og tilsett eplebåter, de kokte rotgrønnsakene, honning, smør og rosmarin.
Stek raskt til grønnsakene og eplebåtene begynner å få litt farge. Smak til med flaksalt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆