Til hovedinnhold
rotgrønnsaker

Stekte rotgrønnsaker med eple, honning og rosmarin

Når du steker sesongens rotgrønnsaker sammen med syrlige epler får du et herlig fargerikt tilbehør som passer til både kjøtt og kylling. Vi ringler over litt honning, og krydrer med fersk rosmarin, men du kan bruke både timian og oregano om du vil!

Fargerike rotgrønnsaker, eplebåter og båter av rødløk stekt i sjøgrønn jernpanne, og pyntet med fersk rosmarin. Pannen står på et trebord, med grønt og beige stripet linhåndkle.

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkgulrøtter (i biter)

2stkpastinakk (i biter)

en halvstkkålrot (i biter)

2stkrødløk (i båter)

2stkfaste og syrlige epler (gjerne røde, i båter)

1ssrapsolje til steking

1ssflytende honning

1sssmør

1stilkfersk rosmarin

1tsflaksalt

Fremgangsmetode

Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i omtrent like store biter.
Kok rotgrønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell deretter av kokevannet og damp dem tørre. Sett til side.
Skrell rødløk og del i båter. Stikk ut kjernehus på eplene og del i båter. Det er ikke nødvendig å skrelle eplene.
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme og stek løkbåtene så vidt møre.
Sett opp temperaturen, og tilsett eplebåter, de kokte rotgrønnsakene, honning, smør og rosmarin.
Stek raskt til grønnsakene og eplebåtene begynner å få litt farge. Smak til med flaksalt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit