Til hovedinnhold
rotgrønnsaker

Sunn og saftig grønnsaksgrateng

Sprengfull av vitaminer og gode smaker er grønnsaksgratengen både middag i seg selv – og godt som tilbehør. Perfekt når du vil tømme grønnsaksskuffen!

Sunn og saftig grønnsaksgrateng servert i ildfast form, og på hvit asjett ved siden av, med brød på siden. Alt står på lyst trebord.

50min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gpoteter

1stkpurreløk

1stksellerirot

en fjerdedelstkkålrot

en fjerdedelstkkål

3stkegg

3dlmatfløte

150grevet ost

2feddhvitløk, finhakket

en halvtsmalt muskat

1tssmør

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 175 ˚C. Skrell og skiv grønnsakene tynt. Bruk mandolin eller en skarp kniv.
Ha alle grønnsakene i en bolle, bland godt og vend inn 1 ts salt og 1 ts pepper. Legg grønnsakene over i en smurt, ildfast form.
Knekk egg i en bolle. Ha i matfløte, muskat, finhakket hvitløk, salt og pepper og rør godt sammen.
Ha i osten og bland. Hell eggeblandingen over grønnsakene.
Sett formen på et stekebrett midt i ovnen. Sett gjerne formen på et brukt bakepapir, så slipper du å få eventuelle matrester på stekebrettet.
Legg et bakepapir over grønnsaksgratengen, så blir ikke toppen for stekt. La gratengen stå i ovnen 40-50 minutter. (Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og ut fra hvor små biter du har kuttet grønnsakene i.)
Sjekk at grønnsakene er møre før de serveres. Skal grønnsaksgratengen være hovedrett, passer det godt å servere litt brød til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit