rotgrønnsaker
Sunn og saftig grønnsaksgrateng
Sprengfull av vitaminer og gode smaker er grønnsaksgratengen både middag i seg selv – og godt som tilbehør. Perfekt når du vil tømme grønnsaksskuffen!
50min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gpoteter
1 stkpurreløk
1 stksellerirot
en fjerdedel stkkålrot
en fjerdedel stkkål
3 stkegg
3 dlmatfløte
150 grevet ost
2 feddhvitløk, finhakket
en halv tsmalt muskat
1 tssmør
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 175 ˚C. Skrell og skiv grønnsakene tynt. Bruk mandolin eller en skarp kniv.
Ha alle grønnsakene i en bolle, bland godt og vend inn 1 ts salt og 1 ts pepper. Legg grønnsakene over i en smurt, ildfast form.
Knekk egg i en bolle. Ha i matfløte, muskat, finhakket hvitløk, salt og pepper og rør godt sammen.
Ha i osten og bland. Hell eggeblandingen over grønnsakene.
Sett formen på et stekebrett midt i ovnen. Sett gjerne formen på et brukt bakepapir, så slipper du å få eventuelle matrester på stekebrettet.
Legg et bakepapir over grønnsaksgratengen, så blir ikke toppen for stekt. La gratengen stå i ovnen 40-50 minutter. (Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og ut fra hvor små biter du har kuttet grønnsakene i.)
Sjekk at grønnsakene er møre før de serveres. Skal grønnsaksgratengen være hovedrett, passer det godt å servere litt brød til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆