Til hovedinnhold
frukt og grønt

Saltbakt sjalottløk

Saltbakt sjalottløk bakes hel i ovnen med skallet på og er spesielt godt som tilbehør til lam.

Saltbakt sjalottløk

30min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

10stksjalottløk (med skall)

1dlgrovt havsalt

en halvdlolivenolje

3stilkerfrisk rosmarin

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180°C og ta fram en ildfast form som er passe stor til alle sjalottløkene.
Finn frem sjalottløk, grovt salt, olivenolje og rosmarin. Skjær vekk noen millimeter av roten på hver sjalottløk, men behold skallet på.
Hell mesteparten av saltet i bunnen av en ildfast form, og «plant» løkene nedi saltet.
Hell over olivenolje, fordel rosmarinen i formen og strø med resten av saltet.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak på 180 grader.
Sjalottløkene er ferdig etter 20-60 minutter avhengig av størrelsen. Små sjalottløk bør sjekkes etter 20-25 minutter, men store kan trenge opp mot én time.
Press den møre løken ut av skallet, og servér.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn