Til hovedinnhold
frukt og grønt

Søtpotetfries

Fries av søtpoteter er ekstra digg. Stek dem i ovnen og server dem til burgere eller som snacks med en god dipp eller aioli til.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

søtpoteter

maisenna (eller potetmel)

solsikkeolje (eller rapsolje)

flaksalt

nykvernet pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225 °C.
Skyll søtpotetene. Skjær dem først i ca. 1 cm tykke skiver på langs, og så i like tykke staver.
Legg søtpotetene i iskaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet og tørk søtpotetstavene godt med tørkepapir.
Ha søtpotetene og maisenna eller potetmel i en brødpose. Lukk den godt og snu og vend på posen så søtpotetene blir godt dekket.
Fordel søtpotetene på et stekebrett dekket med bakepapir. Drypp olje over potetene. Krydre med knust flaksalt og kvernet pepper.
Stek søtpotetene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er myke inni og litt sprø i kantene. Snu på søtpotetene underveis.
Søtpoteter inneholder ikke så mye stivelse som poteter, og derfor blir de ikke like sprø. Du kan evt. skru på grillen i ovnen et par minutter mot slutten av steketiden så de får litt stekeskorpe

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆