Til hovedinnhold
frukt og grønt

Syltede klementiner

Sylt klementiner, og lag en herlig gyllen topping som kan brukes til ost, over iskrem, eller på sjokoladekake!

Syltede klementiner

1t 20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

700gklementiner (gjerne økologiske)

5dlvann

500gsukker

Fremgangsmetode

Vask klementinene godt i lunkent vann, og skjær dem i skiver. For å unngå sprøytemidler bør du bruke økologiske klementiner.
Ha vann og sukker i en kjele, og varm opp på svak til middels varme, til alt sukkeret er løst opp.
Ha klementinskivene over i sukkervannet, og kok opp.
Skru ned varmen og la klementinskivene småputre i sukkerlaken i ca. 1 time, eller til skivene er møre og sukkerlaken er redusert og sirupsaktig.
Ha blandingen over på rene, tette glass med lokk. Hvis du tar deg bryet med å sterilisere glass og lokk, kan de syltede klementinene holde seg i mange måneder dersom de oppbevares et kjølig sted.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn