syltetøy og marmelade
Enkelt bringebærsyltetøy
Når du skal lage godt gammeldags bringebærsyltetøy er det å plukke bærene faktisk den største jobben. Resten går som en lek.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
400 gsukker
1 kgbringebær
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 120 grader.
Fordel sukkeret jevnt utover et bakepapirkledd stekebrett. Varm opp sukkeret på midterste rille i ovnen i 15 minutter.
Hell bærene over i en stor kasserolle. Bruk en potetstamper til å knuse bærene mens de kokes opp på sterk varme.
La bringebærene koke 1 minutt under omrøring.
Tilsett det varme sukkeret. Rør om til sukkeret har løst seg opp.
Kok opp syltetøyet igjen og la det koke til det tykner. Det tar ca 5-10 minutter. Husk at syltetøyet tykner enda mer når det avkjøles. Bruk en skje til å sjekke om du er fornøyd med tykkelsen.
Hell bringebærsyltetøyet over på varme, steriliserte glass og sett på lokk. La glassene avkjøles helt på benken før de oppbevares mørkt og tørt.
Uåpnede glass har holdbarhet opp til et år, mens åpnede glass bør oppbevares i kjøleskapet og brukes opp i løpet av 10-14 dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆