syltetøy og marmelade
Hjemmelaget eplemos uten tilsatt sukker
Nyt de norske eplene hele vinteren! Hjemmelaget eplemos uten tilsatt sukker er like godt på brødskiva som i tilslørte bondepiker.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2 og en halv kgepler (uskrelte)
2 dlvann
2 sssitronsaft
1 stkvaniljestang (eller kanelstang)
Fremgangsmetode
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del hvert eple i små terninger.
Ha epleterningene i en kasserolle, hell på vann og sitronsaft. Sitronsaften er med på å gi eplemosen bedre holdbarhet.
Del vaniljestangen i to på langs og ha i kasserollen med eplene.
Kok opp under omrøring. Senk varmen og la eplene småkoke under lokk til de er helt myke. Jo mindre biter, jo raskere blir eplemosen ferdig kokt.
Løft ut vaniljestangen og bruk en stamper til å mose eplene. Bruk stavmikser hvis du vil ha en helt slett mos.
Hell eplemosen på varme, sterile glass. Sett på lokk og avkjøl på benken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆