syltetøy og marmelade
Hjemmelaget jordbærsyltetøy
Hjemmelaget jordbærsyltetøy er virkelig sommer på glass, og du trenger bare tre ingredienser for å lage det!
20min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
500 gfinkornet sukker
1 kgjordbær (fjern stilkene)
1 stksitron (saften)
Fremgangsmetode
Hell sukkeret i en gryte.
Prøv å unngå å vaske jordbærene mer enn nødvendig, De bør ikke trekke til seg vann. Del jordbærne i 4-6 biter og vend dem i sukkeret. La stå i en time på benken slik at de begynner å slippe litt saft.
Sett gryten på platen på medium varme. Hell over sitronsaft og la sukkeret langsomt smelte. Når sukkeret er oppløst, kan du heve temperaturen og koke jordbærmiksen.
La miksen koke i ca 10 minutter. Når du ser store bobler, begynner syltetøyet å sette seg.
Hell jordbærsyltetøyet over i sterile glass. Fyll opp til kanten. Legg en disk syltevoks på toppen og skru glasset til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆