Til hovedinnhold
grillmat

Beefy sausage med hjemmelaget kimchi og honning- chilimayo

Snakk om smakfull pølse! Coop Grill Perfekt Beefy sausage får godt selskap av hjemmelaget kimchi, koreansk fermentert kål. Sammen med en hjemmelaget honning -chilimayo og crunchy topping får du en søt, syrlig og spicy smakseksplosjon!

Beefy sausage med hjemmelaget kimchi og honning- chilimayo

15min / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

3 porsjoner

Dette trenger du:

Coop Grill Perfekt Beefy Sausage

pølsebrød

Hjemmelaget kimchi:

kinakål

gulrøtter

vårløk

grovt havsalt

vann

rismel

gul løk

hvitløk

fersk ingefær

soyasaus (eller tamari)

gochugaru (eller 1 ss vanlig chilipulver)

Honning- chilimayo:

majones

sriracha

Änglamark Akasiehonning

Änglamark lime (kun saft, smak til)

Crunchy topping:

sprøstekt løk

ristede sesamfrø

fersk koriander

Fremgangsmetode

Hjemmelaget kimchi

Del kinakålen i fire på langs, og skyll de fire delene godt, også mellom bladene. Fjern den hardeste delen av stilken. Skrell gulrot, og del gulrot og vårløk i strimler.
Legg kålen i en stor bolle, og strø salt mellom bladene i hver del. Legg litt vekt på toppen av kålen, for eksempel en bok pakket i plast, eller en tung tallerken, for å hjelpe den å slippe fuktighet. La kålen stå i 2-3 timer.
Skyll kålen godt, også mellom bladene, og la den renne godt av seg.
Kok opp vannet med rismel, og ta av varmen når det tykner. La avkjøle helt.
Rens og del opp løk, hvitløk og ingefær i mindre biter. Ha løk, hvitløk, ingefær og soyasaus i en blender, og kjør sammen til en jevn blanding. Rør inn chilipulver og vend sammen med risjevningen.
Bruk hansker og fordél krydderblandingen mellom alle bladene på kinakålen, samt grønnsakene.
Ha grønnsakene over i et rent syltetøyglass på ca. 1 liter. Brett kålbitene sammen, og trykk kål og grønnsaker godt ned. La det være godt med plass på toppen, da fermentering skaper gass som trenger plass i glasset.
Dekk glasset med et rent kjøkkenhåndkle og fest en strikk rundt. Ikke bruk et lokk enda.
La glasset stå tildekket med kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken et par dager, til du ser at det danner seg små bobler. Dette betyr at blandingen har begynt å gjære.
Deretter fjerner du kjøkkenhåndkleet, setter på lokk, og setter glasset i kjøleskapet. Nå har du kimchi, som vil fortsette å fermentere, dog saktere nå som det er i kjøleskap.

Honning -chilimayo

Rør sammen majones, Sriracha, akasiehonning og limesaft. Dekk til og la stå i kjøleskapet til du skal spise, gjerne over natten så smakene får satt seg.

Grill og servér

Grill pølsene på direkte varme et par minutter på hver side. Flytt deretter over på indirekte varme til de er gjennomvarme.
Legg pølsebrødene på grillen til de får en sprø overflate.
Finhakk fersk koriander og rør sammen med sprøstekt løk og ristede sesamfrø.
Ta ut en bit kimchi, og grovhakk så den blir enklere å spise.
Ha pølser i brødene, og topp med hjemmelaget kimchi, sprøstekt løk, sesamfrø, honning -chilimayo og finhakket koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆