grillmat
Grillet blomkål med estragonsmør
Blomkål er en super grønnsak og en lett og god vegetarmiddag. Grill den hel til den er gyllen og myk. La kryddersmør smelte over den varme blomkålen og server.
10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
Blomkålhode:
2 stkblomkålhode
olivenolje
flaksalt
Estragonsmør:
100 gsmør (romtemperert)
4 ssolivenolje
4 ssestragon (finhakket)
2 ssrevet sitronskall
Fremgangsmetode
Gni blomkålen godt med olivenolje. Grill den først på direkte varme til den har fått fin farge. Juster ned varmen og grill den til den er myk helt igjennom. Dryss over rikelig med salt.
Estragonsmør
Rør sammen alle ingrediensene. Fordel smøret på blomkålene rett før servering, slik at det smelter.
Til servering
Gode tomater og urter
Server gjerne med brød eller pastasalat ved siden av ogs å.
Tips!
Du kan godt bruke andre urter i smøret i stedet.