Til hovedinnhold
grillmat

Grillet økologisk kylling

Mange synes det er skummelt å grille hel kylling, fordi de er redd den ikke skal bli gjennomstekt. Men med et par triks i ermet får du en saftig og herlig kylling.

30min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkhel kylling (økologisk)

3ssolje

1sssalt og pepper

1buntfersk rosmarin

1stksitron (saft og skall)

6feddhvitløk (i skiver)

GRANATEPLESALAT:

1stkgranateple

en halvstkhakket rødløk

1dlfersk persille (hakket)

1dloliven (hakket)

4ssolivenolje

1klypesalt

2neverrucculasalat

FETAKREM:

300gfetaost

4sscrème fraîche

2ssfersk persille (hakket)

3stkhvitløksfedd (pressede)

1stkrød chili (hakket)

Fremgangsmetode

Del opp kyllingen i porsjonsbiter eller den kan helgrilles.
Gni inn kyllingen med olje og krydre med salt, pepper, rosmarin, sitron og hvitløk. Grill kyllingbitene til de er ferdige.
Granateplesalat: Rens granateplet og bland kjernene med resten av ingrediensene.
Fetakrem: Kjør fetaost, crème fraîche, persille og hvitløk til en krem med en stavmikser og smak til med chili. Server til grillet kylling og granateplesalat.

TIPS

Mariner gjerne kyllingen i olje, hvitløk, rosmarin, sitron og grovmalt svart pepper. Ha det i en pose og legg kyllingen i. La den ligge i kjøleskapet noen timer eller over natten.
Hvis du bare gnir kyllingen med urtene rett før grilling, setter smaken seg nemlig bare i skinnet.

Vi bruker en hel økologisk kylling som vi deler i porsjonsstykker og gnir inn med olje, salt, pepper, rosmarin, sitron og hvitløk.
Du kan også marinere kyllingen over natten. Se tipset på slutten av oppskriften.
Det meste av fettet på kyllingen sitter under skinnet. Derfor er det lurt å la skinnet sitte på, slik at kjøttet blir saftigere.
Det er også sånn at kyllinglår og -klubber ikke er så magert som kyllingbrystene. Dette kjøttet har mer smak og blir ikke så lett tørt.


Grill kyllingstykkene over direkte varme til de har fått fin farge. Flytt kyllingen til indirekte sone og grill videre på indirekte varme under lokk. Bruk steketermometer.
Når kjøttet har fått en kjernetemperatur på 72 grader, er det ferdig. Da er kjøttsaften klar, ikke rosa. Lar du kyllingen steke lenger enn det, blir kjøttet lett for tørt.
Kyllingen kan også grilles hel. Du kan bruke en rotisserie – et grillspyd som roterer på grillen, eller grille den på rist. Griller du hel kylling på rist tar det cirka 1 1/2 til 2 timer. Snu den etter halvgått tid.


Overrask gjestene med et helt nytt tilbehør til den grillete kyllingen. Granateplesalat og fetakrem kombinerer salt og søtt på en spennende måte. Så godt og likevel så lettvint!
Bedre kyllingmiddag får du nesten ikke.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn