Til hovedinnhold
grillmat

Grillet red curry overlår med koriander-ris

Legg asiatiske smaker på grillen med Coop Grill Perfekt Kylling overlår, marinert i en deilig hjemmelaget marinade av kokosmelk, red curry og lime. Servér med luftig koriander-ris med røstet kokos, og en frisk agurksalat!

Grillet red curry overlår med koriander-ris

20min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1pkCoop Grill Perfekt overlår kylling med skinn og bein

2dlÄnglamark kokosmelk

2 og en halvssred curry paste (bruk mer om du liker det ekstra spicy)

1feddhvitløk

1tsfersk ingefær

1stkÄnglamark lime (kun finrevet skall)

1ts Änglamark Akasiehonning

en halvtssalt

Koriander-ris:

4porsjonerÄnglamark Jasminris

1håndfullÄnglamark frisk koriander

3sskokosflak

1tsflaksalt (til kokevannet)

Grønn agurksalat:

2stkCoop agurk

1poseCoop sukkererter

2stkvårløk

1håndfullÄnglamark frisk koriander

1stkÄnglamark lime (kun saft)

Fremgangsmetode

Red curry kylling

Ben ut kyllingen ved å gjøre et snitt midt på baksiden av overlåret, og dra ut benet. Du kan bruke overlåret som det er, med benet i, men da vil det ta lenger tid å grille.
Rist kartongen med kokosmelk godt, så vannet og fettet blander seg til en jevn kokosmelk. Disse skiller seg ofte når kartongen lagres.
Ha kokosmelk i en bolle, og rør sammen med red curry paste.
Skrell hvitløk og ingefær, finriv og vend sammen med kokosmelkblandingen. Tilsett finrevet limeskall, akasiehonning og salt, og rør godt sammen.
Vend overlårene i marinaden, dekk til og la stå i kjøleskapet natten over.
Grill overlårene på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side, skinnsiden først. Flytt deretter over på indirekte varme og grill i ca. 10 minutter, eller til overlårene er gjennomstekte.
La de grillede overlårene hvile av varmen noen minutter før du skjærer i dem. På denne måten bevarer de saftigheten.

Koriander-ris

Kok ris som anvist på pakken, husk å salte vannet.
Ha kokosflakene i en tørr panne, og røst på medium varme til gylne og aromatiske.
Grovhakk koriander og vend inn i ferdig kokt ris sammen med den røstede kokosen.

Grønn agurksalat

Vask agurk, sukkererter og vårløk godt, og tørk av. Del i avlange strimler.
Grovhakk koriander, og vend sammen med grønnsakene.
Vask lime godt, og skvis saften over grønnsakene.

Tips!

Ta vare på kyllingbeina når du bener ut kyllingen, og kok din egen kyllingkraft som du kan bruke til supper og sauser!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn