Til hovedinnhold
grillmat

Grov burger med manchegodressing

Er du en skikkelig grillmester med sans for de diggeste burgerne? Da kverner du dem selv av godt, marmorert kjøtt og serverer dem med hjemmelaget tilbehør.

10min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Hamburgere:

høyrygg (entrecôte, annet marmorert storfekjøtt eller karbonadedeig kan brukes)

potetmel

eggeplommer

chili

grovmalt pepper

salt

Jalapeño- og manchegodressing:

majones

revet manchego

finhakket jalapeno

finhakket koriander

lime (saften)

Rødløksmarmelade:

rødløk (i skiver)

brunt sukker

rødvinseddik

balsamico

Til servering:

ruccola

tomater

brioche burgerbrød

Fremgangsmetode

Kvern kjøttet. Bland kjøttet med potetmel og egg. Smak farsen til med chili, salt og pepper. Form fire hamburgere og legg dem kjølig i 30 min. Da setter de seg og blir lettere å grille.
Pensle burgerne med olje og grill dem på høy varme. De er ferdige når det begynner å piple kjøttsaft ut av dem.
Bland majones med manchego, jalapeño, koriander og limesaft.
Kok rødløken sammen med brunt sukker, rødvinseddik og balsamico til rødløken mister den rå smaken. Topp burgerne med rødløk, og legg burgeren sammen med burgerbrød, ruccola og tomater.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆