grillmat
Marinerte koteletter med grønne saker
Nakkekoteletter er billig og godt. Mariner dem med hvitløk, honning og soya og legg dem på grillen. Server med sprø sukkererter, grønne erter og potetsalat til.
10min / 15min forberedelsestid
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stknakkekoteletter
4 stkhvitløkfedd
1 dlolivenolje
1 sshonning
1 sssoya
1 ssfennikelfrø (knuste)
1 tskajennepepper
Grønnsaker:
200 gsukkererter
200 ggrønne erter
2 ssolivenolje (til servering)
flaksalt (til servering)
Fremgangsmetode
Kotelettene
Hvis du vil, kan du renskjære kotelettene ved å skjære vekk kjøtt og fett rundt beinet. (Kjøttet kan f.eks. finhakkes og sprøstekes før det serveres med grønnsakene.)
Bland resten av ingrediensene til marinaden og pensle halvparten på kjøttet. Grill kotelettene. Pensle med resten av marinaden underveis.
Grønnsaker
Kok opp en kjele med saltet vann. Kok sukkererter og grønne erter i 10-15 sekunder og avkjøl i isvann. Ha grønnsakene i en kjele med olivenolje og flaksalt. Varm opp rett før servering.
Server gjerne med potetsalat eller lignende.
Tips!
Potetsalat er raskt og enkelt å lage. Skjær kokte poteter i skiver eller terninger. Rør sammen 1 beger crème fraîche, finhakket sylteagurk, purre og gressløk, salt og pepper, og vend det med potetene.