Til hovedinnhold
grillmat

Surf'n turf med black garlic entrecôte, scampispyd og hjemmelaget kryddersmør

Coop Grill Perfek Entrecôte black garlic, scampi med chili og hvitløk på spyd, grillet mais med hjemmelaget lime- og koriandersmør, og kremet kokosris er en grillmiddag du vil få lyst til å lage igjen og igjen!

Surf'n turf med black garlic entrecôte, scampispyd og hjemmelaget kryddersmør

35min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

Coop Grill Perfekt Entrecôte black garlic (ca. 400 gram per stk)

Scampi på spyd:

Coop Grill Perfekt Scampi med chili og hvitløk

Coop fersk asparges

Änglamark Extra Virgin Olivenolje

Mais med lime- og koriandersmør:

maiskolber (helst ferske, vakumpakkede går også)

meierismør (romtemperert)

Änglamark lime (kun skall)

Änglamark frisk koriander

hvitløk

Kokosris:

basmatiris

vann

Änglamark kokosmelk (330 ml)

flaksalt

Änglamark frisk koriander (finhakket)

Änglamark lime

Fremgangsmetode

Hvis du skal bruke grillspyd av tre, legg dem i vann i minst en halv time før du skal lage scampispyd. Slik hindrer du spydene i å ta fyr på grillen.

Lime- og koriandersmør

Skyll lime godt i lunkent vann, og tørk av. Riv skallet.
Finhakk koriander og hvitløk. Rør inn i det romtempererte smøret, sammen med limeskall.
Finn frem et bakepapir, og form smøret til en pølse på bakepapiret. Rull sammen papiret rundt pølsen, og snurr endene igjen. Legg i kjøleskapet ca. 1 time, til smøret stivner igjen.

Kokosris

Skyll risen godt, til vannet går fra hvitt til klart.
Ha risen i en tykkbunnet kjele, sammen med vann, kokosmelk og salt. Kok opp, sett på lokk, og la småputre på lav varme i ca. 30 minutter, rør en gang eller to underveis. Kok uten lokk de siste fem minuttene.
Rør risen luftig, og vend inn finhakket koriander ved servering. Skvis gjerne over litt lime om ønskelig.

Scampi på spyd

Skyll asparges, tørk av, og del i mindre biter. Træ scampien på grillspyd sammen med biter av asparges.
Pensle med litt olje, og grill lett på begge sider, til rekene er gjennomvarme.

Grillet mais

Grill maisen på alle sider, til de er gylne utenpå og varme inni. Bruker du vakumpakket mais trenger de knappe ti minutter på indirekte varme, mens fersk mais trenger omtrent dobbelt så lang tid.
Pensle gjerne med litt av kryddersmøret underveis, og servér med en god skive av smøret til slutt.

Grillet entrecôte

Grill entrecôte på høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i det.
Servér med reker på spidd, grillet mais, kokosris og lime- og koriandersmør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆