Til hovedinnhold
grøt og frokostblanding

Hjemmelaget julemüsli

Hjemmelaget müsli er en spiselig julegave som garantert gjør lykke. Bak havregryn, frø, nøtter og honning i ovnen og ha i tørket frukt. Enkelt å lage, og supergodt med melk eller yoghurt.

Hjemmelaget julemüsli lagt på Norgesglass og pyntet med rød og hvit hyssing med gavelapp. Glasset står på et bord med andre spiselige julegaver.

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

500ghavregryn (store)

100ggresskarkjerner

100gsolsikkekjerner

100gkokosflak

150gmandler (grovhakket)

100gvalnøtter (grovhakket)

3ssolivenolje

2sssolbærsaft (eller rips-/solbærgelé)

2sshonning

1tsflaksalt

1tsmalt kanel

1tskardemomme (grovmalt)

en halvtsingefær (malt)

10stkdadler (grovhakket)

30gaprikos/tranebær (tørket, grovhakket)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland alt av gryn, frø og nøtter i en stor bolle.
Varm olje, saft og honning i en liten kjele og vend det inn i grynblandingen så alt er godt dekket. Dryss over krydderet, rør godt og spre blandingen jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
Stek müslien i ca. 50 minutter til den er gyllen og sprø. Rør underveis ved behov.
Ta brettet ut av ovnen, vend inn frukten og avkjøl müslien helt før du heller den på glass med lokk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit