Til hovedinnhold
helgemat

Frittata med asparges

Frittata er en tykk, italiensk omelett som kan fylles med mye forskjellig. Vi har valgt sprø, grønn asparges. Skjær omeletten i biter og server som tapas.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

6stkegg (store)

1stksjalottløk

20gsmør

1buntasparges (grønn)

2dlkremost (eller cottage cheese)

en halvtssalt

2ssgressløk (hakket)

100grevet ost

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 ˚C.
Finhakk løken og stek den blank i smøret i en ovnssikker stekepanne.
Brekk av den harde enden på aspargesen og del resten av stilkene i ca. 2 cm lange biter. Stek dem sammen med løken i 3 minutter.
Visp sammen egg, kremost og salt og rør inn gressløk.
Hell eggeblandingen over grønnsakene i pannen og stek videre i 4-5 minutter til eggeblandingen er nesten stiv, men fortsatt litt rennende på toppen.
Dryss på revet ost og sett stekepannen i ovnen i 6-8 minutter til omeletten er stivnet og osten smeltet.
Hvelv omeletten ut av pannen og skjær den i biter. Den trenger ikke å være varm når du serverer den, men kan lages ferdig på forhånd.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn