Langtidsstekt ribbe med garantert sprø svor
Det er særlig to ting som gir sprø svor og saftig ribbe. Lær deg langtidssteking av ribbe, så får du fornøyde gjester og null stress med matlagingen!
10t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 kgtynnribbe
1 lvann (eller nok til at det dekker kjøttet)
20 gsalt ( per liter vann, til en 2% saltlake)
1 tsnatron ( per liter vann, til en 2% saltlake)
1 tsnykvernet pepper (avhengig av størrelsen på ribba)
Dette trenger du til surkål:
750 ghodekål (finsnittet)
1 stkgul løk (finsnittet)
1 sskarve
2 og en halv dlsurøl (ev. eplejuice)
1 og en halv sseddik 7%
1 og en halv sssukker
Dette trenger du til rødkål:
750 grødkål (finsnittet)
1 stkrødløk (finsnittet)
1 feddhvitløk (finhakket)
1 stkgrønt eple (revet)
1 og en halv tssalt
1 dlrødvin (ev. solbærsaft)
1 og en halv dlkyllingkraft
1 og en halv ssbalsamicoeddik
1 og en halv ssbrunt sukker
en halv tspepper