Til hovedinnhold
julemat

Appelsingløgg

Mørket senker seg, og det er deilig å krype opp i sofaen med varm, alkoholfri gløgg med eplejuice, appelsin og masse julekrydder. Gløggen passer godt til jul og på kalde vinterdager. Fyll den gjerne på termos og ta den med på tur!

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4dlappelsinjuice (helst ferskpresset)

2dleplejuice

1stkkanelstang

2stkstjerneanis

1stkappelsin (skall)

4sshonning

Fremgangsmetode

Hell appelsinjuice og eplejuice i en kjele.
Tilsett kanelstang, stjerneanis og appelsinskall i kjelen.
Varm opp på middels varme, men det skal ikke koke. Det tar vanligvis 5–7 min.
Smak til med honning.
La gløggen trekke i noen min.
Sil gløggen over i krus eller glass for å fjerne krydder og appelsinskall.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn