Til hovedinnhold
julemat

Badsturøkt lammelår med ratatouilleform

Badsturøkt lammelår er perfekt ferdigmat i førjulstiden. Server gjerne med herlig, fransk ratatouille og fløtegratinerte poteter.

Badsturøkt lammelår med ratatouilleform

1t 15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til potetform:

poteter

hakket timian

kremfløte

finhakket hvitløk

salt

pepper

Dette trenger du til ratatouille:

grønn squash

aubergine

paprika ( i forskjellige farger)

modne tomater (faste)

stor gul løk

Extra virgin olivenolje

salt

pepper

hakket timian

badsturøkt lammelår

Dette trenger du til pynt:

fersk rosenkål (kun de fire ytterste bladene)

Fremgangsmetode

Slik lager du potetformen
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en ildfast form. Strø timian mellom to av lagene. Et langt nede og et lengere oppe i lagene. Bland fløte, hvitløk, salt og pepper og hell over formen.
Sett i ovnen på 180 grader i ca. 1 time.

Slik lager du ratatouille

Skjær squash, aubergine, paprika, tomater og løk så tynt du klarer enten med en skarp kniv eller en mandolin.
Smør en paiform og legg grønnsakene lagvis i sirkelmønster slik at du får et fint fargemønster.
Bland olivenolje, salt, pepper og timian og hell over formen. Skjær til et rundt bakepapir og legg det over formen som et lokk.
Sett i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 50 minutter.
Skjær lammelåret i skiver og legg skivene i folie. Varm i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
Damp rosenkålblader og pynt på toppen av retten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆