Til hovedinnhold
julemat

Energikuler er litt sunnere snacks

Bruk opp julens rester av nøtter og tørket frukt i denne oppskriften på litt sunnere snacks – energikuler.

Energikuler er litt sunnere snacks

40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

300gdadler (eller tørket fiken)

150gmandler (eller andre nøtter)

2sskokosolje

1tsvaniljepulver

1tskanel (gjerne økologisk ceylonkanel)

1klypesalt

3sskakaopulver (ev. litt mer hvis nødvendig)

1dlkokosmasse (+ ekstra til å rulle i)

1ssflytende honning (kan utelates)

Fremgangsmetode

Del dadlene i to og fjern steinen. Legg dem i varmt vann i 20-30 minutter før bruk for å gjøre dem mykere. Sil av vannet.
Start med å knuse nøttene i en foodprocessor. De trenger ikke å være helt finmalte. Litt tekstur er fint! Legg nøttene til side.
Ha dadlene og kokosolje over i foodprocessoren og kjør til det er helt finmalt. Dette tar et par minutter. Tilsett vanilje, kanel, salt og kakaopulver og bland til det er jevnt.
Ha nøttene tilbake i foodprocessoren og tilsett kokos. Smak på røren og tilsett eventuelt litt flytende honning om du ønsker dem litt søtere.
Trill små kuler (1 ss per kule) og rull dem i ekstra kokos. Dette er nok til ca. 20 kuler.
Kulene oppbevares i kjøleskap eller fryseren.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn